Zuiderveld in de schijnwerpers

Marian Aarts, kartrekker van CVEG Zuiderveld

“Marian Aarts wist niet wat haar te wachten stond toen ze in 2015 lid werd van de Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland, CVEG. Ze vond de plannen mooi: het realiseren van ecodorpen gebaseerd op de pijlers duurzaamheid, goed nabuurschap en zorg voor elkaar en omgeving. Ze kreeg de kans om te bouwen aan ecodorp Zuiderveld in Nijmegen-Noord. Inmiddels is ze er regelmatig 60 uur per week mee bezig en is ze dé kartrekker.”

 

Platform Zorgsaamwonen besteedt aandacht aan het project Ecodorp Zuiderveld, en terecht! Dit project is alweer het vierde samenwerkingsproject tussen een bewonerscollectief, Talis en WBVG in Nijmegen-Noord. In november worden de eerste woningen opgeleverd.

Omzien naar elkaar is een zeer belangrijke pijler voor de bewonersgroep. Niet voor niets heeft Ecodorp Zuiderveld daarom de aandacht getrokken van het platform Zorgsaamwonen, dé autoriteit in Nederland op het snijvlak van wonen en zorg. Lees hier het hele artikel dat Zorgsaamwonen aan Ecodorp Zuiderveld heeft gewijd…..

 

Trouw heeft haar duurzame top 100 voor het jaar 2020 gepubliceerd. En natuurlijk is CVEG erbij: op plaats 68 vind je ze terug.

 

CVEG is overigens in goed gezelschap van onder meer Ecodorp Boekel (54), de Warren (55) en Erfdelen (72).

Posted in nieuws |