Zorg georganiseerd door bewoners

Maak je je ook zorgen over de zorgverlening in Nederland? Hoelang is ons zorgstelsel nog houdbaar? Is het niet hoog tijd om te werken aan andere vormen van zorgverlening?

Collectief wonen betekent naar elkaar omkijken, klaar staan voor je buur. Je kunt als collectief ook samen zorg organiseren voor medebewoners met een zorgvraag.

Wat mag je verwachten als je zorgt integreert in je woonproject? Waar moet je over nadenken? Waar loop je tegenaan? Kun je samenwerken met professionele zorginstanties?

Leer van bewonersinitiatieven die je voor zijn gegaan! Het Cooplink-team organiseert een online-kennisdeelsessie over dit onderwerp op woensdagavond 8 juni van 19:30 tot 21:00 uur. Doe je mee? Je bent heel welkom!
Sprekers zijn onder meer:

  • Yvonne Witter is initiatiefnemer van ZorgSaamWonen. Zij is al vele jaren actief op het raakvlak van wonen en zorg en zet zich in voor een samenleving waarin mensen plezierig met elkaar ouder wonen, op de manier zoals zij dat graag willen. Zo laat zij voorbeelden zien van hoe mensen zelf samen zorg organiseren.
  • Ineke Vervoort is initiatiefnemer van Villa des Roses, waar mensen samen en toch zelfstandig de herfst van hun leven vorm willen geven. Zij deelt haar ervaringen.

Het wordt een inspirerende sessie rond een thema dat volop in de belangstelling staat!

Ja, ik doe mee!

Posted in nieuws |