Zonnepanelen op en rond het WBVG-kantoor

Al jaren speelde bij ons het plan om het -gedeelde- dak te voorzien van zonnepanelen en zo te voorzien in ons eigen stroomverbruik. Onze bovenburen hadden eenzelfde wens. Op een mooie dag ontstond het plan een en ander wat breder te trekken en eens te polsen of er méér buurtgenoten geïnteresseerd zouden zijn in PV-panelen. Dat bleek het geval. We besloten een kartrekkersgroepje op te richten, met als doel de geïnteresseerde buren het nodige uitzoekwerk te besparen om de drempel zo laag mogelijk te maken. Een nieuw bureninitiatief was geboren…

Samen hebben we een aantal randvoorwaarden opgesteld waaraan de inschrijvingen moesten voldoen. Duurzaam geproduceerde panelen, lokale partijen, veilig werken, hoge opbrengst per paneel etc.. Daarna hebben we een vijftal (lokale) partijen benaderd met de vraag of zij een offerte uit wilden brengen voor ons rekenobject. Na het vergelijken van alle offertes hebben we unaniem besloten om Copernico voor te dragen aan de buren, een lokale partij die in het verleden al enkele WBVG-panden van panelen heeft voorzien. Neem maar eens een kijkje op zijn site, als je het leuk vindt: http://www.copernico.nl.

De verwachting is dat er zo’n acht huishoudens mee gaan doen met ons initiatief. Het is leuk om te zien hoe je elkaar kan enthousiasmeren, in beweging kan brengen. Ook mensen waarvan we het niet per sé hadden verwacht lopen warm voor de panelen, leuk! We hopen binnenkort een concrete planning te krijgen wanneer een en ander gerealiseerd gaat worden. En dan maar duimen dat het dan net zo’n zonnig jaar wordt als vorig jaar….

Posted in nieuws |