WBVG kitcursus groot succes

Onlangs heeft de WBVG een workshop beglazingskit verzorgd bij de Dobbelmann. Deze cursus was toegankelijk voor huurders van alle panden waar dit jaar aan de buitenzijde is geschilderd.

 

Het doel van deze -inmiddels al twee keer verzorgde- cursus is de ondersteuning van de panden in het op orde te houden van het binnenschilderwerk, een element waarvoor de panden ook zelf verantwoordelijk zijn. Beglazingskit is een wezenlijk onderdeel van dit binnenschilderwerk.

 

De cursus werd ontwikkeld en verzorgd door Petrik en Ton, twee ervaren onderhoudsmannen met de nodige meters aan kitwerk in hun vingers. Na een heerlijke gezamelijke maaltijd verzorgd door een bewoner (Tonnis, bedankt!) is er wat uitleg gegeven over nut en noodzaak van goed kitwerk én wat informatie over de bijbehorende voorbehandelingen. Daarna was het tijd voor de praktijk, de deelnemers hebben flink kunnen oefenen op oude ramen waarbij een aantal van hen hebben laten zien gekwalificeerd te zijn voor het kitwerk.

 

Inmiddels hebben meerdere panden het binnenschilderwerk en het kitten van de glaskanten aangepakt. Het resultaat is te bewonderen bij o.a. de KB school en het Dobbelmanklooster. Petje af! Voor het begin van het volgende schilderseizoen zullen we eenzelfde cursus aanbieden aan de panden die in 2018 voor buitenschilderwerk op de rol staan.

 

 

 

Beeld: twee voldane participanten aan de cursus

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Posted in nieuws |