Verstopte afvoer?

Het ontstoppen van rioleringen en afvoeren is volgens de onderhoudsverdeling voor zorg en rekening van de huurder, tenzij de oorzaak een technisch gebrek betreft. Wij hebben, om jullie als huurders toch van dienst te zijn, enkele werkafspraken gemaakt met Van der Velden Rioleringsbeheer. Van der Velden is vanaf nu 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar en inzetbaar voor ál onze adressen. Let op: de storingskosten zijn in beginsel nog steeds voor rekening van de huurder. 

      • Panden in de plaatsen Nijmegen/Lent/Wageningen kunnen bellen naar de vestiging Nijmegen: 024-3782072

      • Panden in de plaatsen Arnhem/Velp/Zutphen/Doetinchem/Heelsum kunnen bellen naar de vestiging Arnhem: 026-3215316

Hieronder de hoofdlijnen van de afspraken: 

-Het standaard tarief (incl. voorrijkosten) is voor WBVG-huurders verlaagd naar €97,30 per uur excl. BTW en eventueel benodigd materiaal. Dit tarief zal jaarlijks worden geïndexeerd.

-Dit tarief is geldig op normale doordeweekse dagen tussen 7.30 en 16.30 uur. Buiten deze tijden worden er toeslagen op de loonkosten doorberekend: ‘s avonds 54%, op zaterdag 54% en op zon- en feestdagen 117%. Houd hier rekening mee, je kunt zo wellicht onnodige kosten besparen.

-Facturatie vind plaats bij de WBVG. De WBVG zal deze kosten door middel van een factuur doorberekenen aan de pandvereniging (tenzij de oorzaak een technisch gebrek is).

We hopen jullie hiermee geholpen te hebben. Tot slot vind je hier een handige tipkaart van van der Velden met daarop een overzicht van wat je beter níet door het riool kunt spoelen, en wat je er dan wel mee moet doen.