Vereniging Cooplink bestaat officieel

Het is een feit: sinds deze maand bestaat de Vereniging Cooplink officieel.

De WBVG stond samen met de Woonbond en !Woon aan de wieg van Cooplink. Later sloot ook de VGW (Vereniging Gemeenschappelijk Wonen) aan.
Cooplink is in 2016 begonnen als een informeel kennisnetwerk van en voor wooncoöperaties en collectieve woonvormen. De website van Cooplink geeft informatie over wooncoöperaties en deelt ervaringen van de bewonersinitiatieven zelf. Op deze manier leren de projecten van elkaar en helpt men elkaar bij de realisatie en instandhouding van deze woonvormen. Bijna 70 bestaande woonprojecten of projecten in oprichting hebben zich aangesloten bij Cooplink.


In 2019 is er hard gewerkt aan een doorstart van Cooplink als vereniging. Op wens van de deelnemers is een toekomstplan opgesteld die het mogelijk gaat maken om de bewonersinitiatieven nog beter van dienst te zijn. Daarvoor kiest Cooplink voor de rechtsvorm “vereniging” en kunnen de projecten zich aanmelden als lid. Er zijn subsidies geworven die de geplande activiteiten mogelijk maken. Bijdragen komen van het Ministerie van BZK, de provincie Gelderland en de G4-gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

De reeds aangesloten projecten zullen uiteraard gevraagd worden om lid te worden van Cooplink. Een aantal WBVG-projecten zijn in het verleden al opgenomen in het kennisnetwerk. Maar ook alle overige WBVG-panden zijn van harte welkom om lid te worden. Met het lidmaatschap steun je de collectieve woonvorm. Bovendien vind je bij Cooplink een schat aan kennis over de wooncoöperatie en vind je makkelijk projecten die sterke overeenkomsten hebben met jouw project. Cooplink spant zich in om op overzichtelijke wijze jouw ervaringen met anderen te kunnen delen of juist kennis en ervaring op te halen.

Momenteel werkt Cooplink aan een nieuwe website die de ambitieuze toekomstplannen nog beter mogelijk moet maken. En spoedig zullen ook echte ledenbijeenkomsten gepland gaan worden.
Kortom, Cooplink vormt een waardevolle bijdrage aan de collectieve woonvorm! Word daarom lid! Wanneer je je nu bij het kennisnetwerk aanmeldt als initiatief, word je binnenkort vanzelf gevraagd om lid van deze nieuwe vereniging te worden. En vergeet niet je ook aan te melden voor de Cooplink-nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En die zijn echt de moeite waard!

Posted in nieuws |