Trevor James overleden

Op 29 april overleed Trevor James plotseling op 74-jarige leeftijd tijdens zijn voetreis door Wales.

Trevor heeft een enorme staat van dienst in de volkshuisvesting en was een expert op het gebied van collectief wonen. Zo adviseerde hij de WBVG al in de jaren 80.

En toen we samen met vele anderen in 2020 de vereniging Cooplink oprichtten, werd Trevor deĀ  gedroomde voorzitter. En hij vervulde die rol met veel verve, tot op het laatst.

Net met pensioen gegaan, was Cooplink voor hem een natuurlijke manier om zich in te kunnen blijven zetten voor collectieve woonvormen en meer in het bijzonder voor wooncoƶperaties. Leiding geven aan deze jonge enthousiaste organisatie, zich inzetten voor de belangen van de bewonersinitiatieven, gesprekken voeren allerhande instituties en natuurlijk de wooncoƶperaties representeren op talloze bijeenkomsten: Trevor deed het met hart en ziel. Hij zette zijn kundigheid en jarenlange ervaring op een bescheiden maar overtuigende manier in.

Hij was geduldig en aandachtig; vasthoudend en bevlogen en boven alles een zeer aimabel mens. Iedereen die persoonlijk contact met hem had, mocht hem. Het was een genot en een voorrecht om met hem te mogen samenwerken.

Lieve Trevor, we hadden zo graag nog veel langer met je willen optrekken. We moeten het nu zonder je doen. Dat is een groot gemis maar je zult in onze gedachten blijven. Rust zacht.

Posted in nieuws |