Q&A: Stel je vragen aan woningcorporaties!

Tip voor bewonersinitiatieven:

Cooplink organiseert een Q&A op woensdag 18 augustus om 19.30 uur! Dan kun je vragen stellen aan woningcorporaties. Bijvoorbeeld over wat het betekent om sociale huurwoningen in je bewonersinitiatief op te nemen. Over hoe je kunt samenwerken met de corporatie. Of over wat corporaties bij kunnen dragen aan jouw initiatief.

Woonkr8, de samenwerkende woningcorporaties in Arnhem-Nijmegen, heeft een Coalitie Collectieve Woonvormen. Deze coalitie bestaat uit 7 woningcorporaties die collectieve woonvormen, en dus ook wooncoöperaties, willen stimuleren. Zij zijn namelijk overtuigd van de maatschappelijke meerwaarde die deze woonvormen kunnen bieden.

Twee leden van de coalitie zullen op woensdag 18 augustus klaar zitten om al jullie vragen te beantwoorden.

Woningcorporaties en wooncoöperaties hebben een bijzondere relatie met elkaar. Doelstellingen die elkaar overlappen maar ook belangen die elkaar in de weg zitten. Hoe versterk je elkaar en hoe vul je elkaar aan? Er liggen tal van mogelijkheden om samen diverse problemen van de wooncrisis aan te pakken. Daarvoor is inzicht in elkaars wereld nodig en daar biedt deze Q&A een mooie gelegenheid voor.

Doe je mee?
We zijn heel benieuwd naar jouw vragen en tips. Mail ze ons alvast, dan bereiden wij de sessie zo goed mogelijk voor. Vertel je ons meteen even bij welk initiatief jij hoort? In welke plaats of regio? Dank je wel! Klik op de knop of stuur ons een mailtje.

Posted in nieuws |