Pomphuis Beekhuizen

Op het terrein van zwembad Beekhuizen wordt sinds 2017 gewerkt aan de renovatie van het -toentertijd- toch wat vervallen pomphuis. Na de gezamenlijke aanpak van de buitenschil (WBVG én bewonersgroep) hebben de bewoners onder andere de oude zuiveringsinstallatie verwijderd en de vele lekkages door toe- en afvoerbuizen gedicht. Sinds 2018 zijn ze bezig met de verdere aanpak van de binnenkant.
 
Eén ruimte in het pomphuis (daar waar de verwarmingsketel stond) is nu af en klaar voor gebruik, zie hieronder. De ruimte wordt verwarmd met een tegelkachel uit een afgestoten WBVG-pand.
 
 
Momenteel zijn de bewoners druk doende met het maken van een keuken en een wc-en doucheruimte in de grote ruimte waar voorheen de zuiveringsinstallatie stond, zie hieronder.
 
 
Aangezien hergebruik en circulariteit steeds meer onder de aandacht komt (en het beschikbare budget minimaal is) kunnen zij nog flink wat materiaal gebruiken om de klus te klaren. Hebben jullie misschien nog wel wat spullen liggen waar jullie van af willen? Op de speciaal ingerichte facebookpagina ‘Pomphuis Beekhuizen’ vindt je een actueel lijstje van alles waar ze nog naar op zoek zijn: https://www.facebook.com/397835774273604/posts/453862772004237/?app=fbl
Heb je wat materiaal liggen? Bel 0627376810 (Ronny)
 
Wil je op de hoogte blijven van wat er allemaal incidenteel te doen is?:
Pomphuis Beekhuizen 
Beekhuizenseweg 93
6881 AG Velp
 
Alvast bedankt! 
Posted in nieuws |