Natuurwerkdag 2018

3 november a.s. is het weer natuurwerkdag. Op deze dag zijn er door heel Nederland diverse locaties waar je samen buiten aan de slag kan als vrijwilliger. Ook op het terrein van onze Broedplaats Beekhuizen wordt zo’n dag georganiseerd.

 

Beekhuizen, voormalig openlucht zwembad

Broedplaats Beekhuizen in Velp is een voormalig openlucht zwembad, omgevormd naar een stukje nieuwe natuur. Het terrein is een bijzonder biotoop, die optimaal is ingericht voor ringslangen. De oude zwembaden hebben natuurvriendelijke oevers gekregen. Het terrein heeft een vrij open karakter, zodat er voldoende zonplekken voor ringslangen en andere reptielen en amfibieën zijn. De voormalige ligweides van het zwembad, dat gesloten is in 1988, worden verschraald. 

 

Werkzaamheden

Openhouden van het terrein, door snoeiwerkzaamheden en afvoeren van gras en blad naar broedhopen. Het slepen van takken naar takkenrillen. Koffie en thee is aanwezig. Soep bij de lunch, brood zelf meenemen. Het is aan te bevelen om waterdicht schoeisel, werkkleding, handschoenen en evt. regenkleding mee te nemen.

 

Meer info? https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/beekhuizen-voormalig-openlucht-zwembad

Meteen enthousiast? Schrijf je hier in!

Posted in Geen categorie, nieuws |