Krijgen we de DuBo Award 2016?

 

DBA-Genomineerd201516klein

Eigenwijs duurzaam, zo kun je de nieuwe projecten van de WBVG het beste omschrijven.

Niet ons heil zoekend in technische hoogstandjes maar met de bewoners op zoek gaan naar de juiste bouwmethode en installatieconcept. Want je woont pas duurzaam als je woongedrag aansluit bij je woning. En dus laat je alle ruimte aan de bewoners om zelf te kiezen welke materialen en installaties ze in hun woning willen hebben. En dan blijkt dat bewoners hele andere keuzes maken dan professionals. En dan blijkt ook dat bewoners bereid zijn veel verder te gaan in het zoeken naar duurzame oplossingen.

zwembad beekhuizen 6

Onder andere de projecten Iewan (foto onder) en Beekhuizen (foto boven) die dankzij WBVG en bewoners (maar ook dankzij andere partijen als Talis, de Woonplaats, aannemer Vastbouw, gemeenten en provincie) in 2015 het licht hebben gezien, zijn daarom uniek op allerlei terreinen. Bekijk hun websites Iewan.nl,  Broedplaats-Beekhuizen.nl of Zwembadbeekhuizen.nl maar eens.

WEN_3472_2015-04-02

De WBVG is dankzij haar bijdrage aan deze projecten één van de drie genomineerden voor de DuurzaamBouwen Awards 2016 in de categorie duurzaamste woningcorporatie. Op 22 maart vindt de  prijsuitreiking plaats in de RAI in Amsterdam.

Spannend…….

 

 

Posted in nieuws |