Kies je rechtsvorm

Cooplink zet zich in voor wooncoöperaties / collectieve woonvormen. Eén van de speerpunten van Cooplink is het delen van kennis. Via kennisdeelsessies delen initiatieven hun ervaringen rond een bepaald thema en komt tevens een expert aan het woord. Tijdens zo’n sessie is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Op 17 februari om 19.30 uur gaat het over ‘Rechtsvormen en documenten’. Met andere woorden: welke rechtsvorm(en) kies je en hoe regel je het op papier?

Kies je rechtsvorm.
Een wooncoöperatie heeft altijd een rechtspersoonlijkheid, dat is bijvoorbeeld een vereniging, stichting of coöperatie. Wil jij weten welke rechtsvormen mogelijk zijn? Welke combinaties slim zouden kunnen zijn? Hoe het zit met aansprakelijkheid en hoe je het op papier allemaal correct regelt? Doe mee met deze sessie. Eén ding: we geven geen fiscaal advies in deze sessie. Dat komt een andere keer.

Regel het goed op papier.
We gaan het ook hebben over statuten en huishoudelijke reglementen en andere belangrijke documenten zoals beheer-, huur- en leenovereenkomsten. Zo geven we je tips en laten we je zien waar je op moet letten.

Stel alvast je vragen.
Bestaande initiatieven vertellen je welke constructie zij hebben gekozen en waarom. Ook laten we een expert aan het woord die betrokken was bij de oprichting van wooncoöperatie Roggeveenstraat en kun jij tijdens de sessie je vragen stellen.

Heb je al statuten? Deel ze!
Nieuwe initiatieven zijn steevast op zoek naar voorbeelden van statuten en huishoudelijke reglementen. Als jouw initiatief die al heeft, wil je ons die dan geanonimiseerd toesturen? We zetten ze dan op onze Wiki, de plek waar nieuwe initiatieven inspiratie en informatie kunnen vinden. Zo helpen we elkaar verder.

Meld je nu aan!
Je bent van harte welkom. Vertel je meteen even bij welk wooninitiatief jij hoort? In welke plaats of regio? Zo krijgen we meer beeld van de (opkomst van) initiatieven in ons land. Dank je wel!

Ja, ik doe mee!

 

Last but not least: Cooplink verricht uiterst waardevol werk voor de collectieve woonvorm. 87 wooninitiatieven hebben zich al bij Cooplink aangemeld. Steun Cooplink en word lid!

Posted in nieuws |