Interesse in collectief wonen?

Dat de belangstelling voor collectieve woonvormen groeit, is niet meer te ontkennen. Of het om Ecodorp Zuiderveld gaat, om Cooplink of om wooncoöperaties zoals de Warren of Ecodorp Boekel, je ziet ze overal in het nieuws verschijnen.

Twee kansen om een duik te nemen in het warme bad van de collectieve woonvorm willen we je niet onthouden:

 

23 april van 16.30-17.45 uur

De Tussenruimte zoekt uit welke revolutionaire ideeën de Nieuwe Werkelijkheid beter kunnen maken dan het oude normaal. In opvolging van de interviewserie Heilige huisjes door Bas Mesters in de Volkskrant, deelde boer en onderzoeker Meino Smit al zijn ideeën voor een landbouwrevolutie. En Ton van Haperen legde uit hoe we volgens hem het niveau van ons onderwijs omhoog kunnen krijgen. Op 23 april praten we verder met Bernard Smits, bestuurder van een van de kleinste woningbouwverenigingen van ons land, over de ‘derde weg in het wonen’.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

 

29 april van 19.30-21.00 uur

Ambitieuze en ondernemende bewonersgroepen trekken op steeds meer plekken taken naar zich toe. Bijvoorbeeld op het gebied van sociaal en betaalbaar wonen. In deze tijd erg relevant omdat voor veel mensen het vinden van een woning niet vanzelfsprekend is. In deze online bijeenkomst vertellen initiatiefnemers vanuit verschillende perspectieven over hoe zij wonen in zelfbeheer voor zich zien én oppakken. En hoe ze daardoor als bewoners zelf bepalen hoe hun woonomgeving eruit ziet.

LSA Bewoners organiseert op 29 april een boeiende avond over ‘zelfbeheer, hoe doe je dat?’ Met bijdragen van de WBVG, Ecodorp Boekel en Complex 507.

Meer informatie en de mogelijkheid om je hiervoor aan te melden vind je hier.

Posted in nieuws |