Ecodorp Zuiderveld

Ecodorp Zuiderveld 

Adres: Alfred Hitchcockstraat 4 t/m 96

6515 LB Nijmegen

www.cveg.nl/projecten/ecodorpzuiderveld/

 

Ligging: Zuiderveld, in stadsdeel Nijmegen-Noord

Huidige aantal bewoners: ?
Werkruimtes: geen

Gemeenschappelijke ruimtes: een gemeenschapshuis met daarin een gemeenschappelijke woonkamer en keuken, een multifunctionele ruimte, een kantoor en een werk/vergaderkamer. Daarnaast is er in één van de appartementen een gezamenlijke wasmachineruimte, luxe badkamer en logeerkamer gerealiseerd. Tot slot staat er een gezamenlijke berging in de eveneens gezamenlijke tuin.

Bouwjaar: 2020/2021

Oppervlakte: ? m2

WBVG-pand sinds: 2020

 

De meest recente loot aan de stam van de WBVG-boom is Ecodorp Zuiderveld, gelegen in de gelijknamige wijk in Nijmegen-Noord. Het complex, bestaand uit 19 eengezinswoningen, 21 appartementen en 6 studio’s,  is in 2020 en 2021 gebouwd op de plek waar eerder een kersenbongerd stond. De woningen zijn met veel aandacht voor circulair bouwen gerealiseerd. Zo is er gemetseld en gevoegd met kalk, bestaan de gebruikte stenen uit restpartijen en is de toegepaste isolatie in de daken van gerecylede spijkerbroeken.

De pijlers van het project zijn duurzaamheid, goed nabuurschap en zorg voor elkaar en de omgeving. In het complex bevindt zich een gemeenschapshuis, gezamenlijke voorzieningen en een tuin die straks fruit en groente levert voor de bewoners en de buurt. Ecodorp Zuiderveld is gerealiseerd in samenwerking met Talis.