De Gelderse 1,5 Woonweek

De provincie presenteert de Gelderse 1,5 Woonweek. De aankondiging en het programma van dit boeiende initiatief vind je hieronder.

En denk je misschien: “wat heb ik daar aan met mijn plannen voor een collectieve woonvorm?” meld je dan aan voor de woontelefoon op 24 november en lees ook alles over de nieuwe subsidieregeling Collectieve Wooninitiatieven!

Van 18 tot en met 26 november organiseert provincie Gelderland de ‘Gelderse 1,5 (meter) Woonweek’ en zet dan de schijnwerpers op de acties uit het Actieplan Wonen. Centraal staat de vraag en grote uitdaging ‘Hoe kunnen we de bouw van 45.000 woningen in Gelderland versnellen, waarbij we ook oog hebben voor betaalbaarheid en flexibel wonen?’

Tijdens de Woonweek is er anderhalve week lang gelegenheid van elkaar te leren, (regionaal) nieuws uit te wisselen en elkaar – virtueel – de hand te reiken. Om daarna weer goed geïnformeerd en geïnspireerd aan de slag te gaan!

Programma

Woensdag 18 november

Woensdag Woonjournaal
Podcast ‘Omdenken’

Donderdag 19 november

Woonwebinar Starterslening

Vrijdag 20 november                      

Woonwebinar Procedures versimpelen

Maandag 23 november

Woontelefoon inhuur of capaciteit of expertise door gemeenten

Dinsdag 24 november

Woontelefoon Collectieve Wooninitiatieven

Woensdag 25 november

Woensdag Woonjournaal
Podcast ‘In gesprek met Peter Kerris’

Donderdag 26 november

Woonwebinar Samenwerkingstafel Middenhuur

Vrijdag 27 november

Nieuwsuur Wonen
GeWoon snacken. Iets gemist? Kijk of luister alsnog naar de woonwebinars, woonjournaals of podcasts.

Met wie

De acties uit het Actieplan Wonen zijn een grote uitdaging, die we oppakken mét belanghebbenden van gemeenten, regio’s, woningcorporaties, bouwers, beleggers en ontwikkelaars. De formele start van het Actieplan was in mei 2020. Hoog tijd om elkaar weer te begroeten en ontmoeten!

Aanmelden

U kunt zich nu aanmelden voor de Woonweek en ontvangt dan gedurende de week links naar de Woonjournaals, Podcasts en het Nieuwsuur Wonen in uw mailbox. Als u actief wilt deelnemen aan de Woonweek, kunt u zich ook apart aanmelden voor de Woonwebinars of Woontelefoons. Zie het programma en de onderdelen hierboven. 

Wilt u ons verrassingspakketje ontvangen? Laat dan uw adres achter in het veld ‘Opmerkingen’ bij het aanmelden.

Graag ontmoet ik u tijdens de Gelderse 1,5 (meter) Woonweek deze maand.

Peter Kerris

Gedeputeerde Wonen

Posted in nieuws |