Cohousing Arnhem: naast, met en voor elkaar

De WBVG zet zich in voor collectieve woonvormen in de sociale huur. Maar collectief wonen is breder dan alleen sociale huur. Ook in CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) worden prachtige projecten gerealiseerd die zich inzetten voor een manier van wonen waar aandacht voor elkaar centraal staat. Neem eens een voorbeeld aan Cohousing Arnhem!

De vereniging Cohousing Arnhem realiseert op een steenworp van Arnhem Centraal een duurzaam appartementencomplex voor plm. 35 huishoudens. 

Het complex bevat koopwoningen (met zelfbewoningsplicht!) van plm. 60 tot 150 m2, gemeenschappelijke ruimten, ruimten voor bedrijven in de creatieve sfeer, atelierwoningen en een parkeerkelder voor eigen en (elektrische) deelauto’s. 

Het project makt deel uit van de ontwikkeling van Coehoorn Creatieve Wijk. De woningen kijken uit op het Coehoorn Park, het groene hart.

Cohousing betekent het delen van voorzieningen en faciliteiten en aandacht voor elkaar met behoud van privacy (modern nabuurschap.) 

Meer-generatiewonen is het uitgangspunt voor de samenstelling van de bewonersgroep.  De leeftijdsverdeling loopt van 20 tot 70 en ouder. Diversiteit staat hoog in het vaandel. Huishoudens met kinderen zijn zeer welkom. 

 

Ontwikkel je eigen woning in een nieuw sociaal verband. Doe mee!

De toekomstige bewoners zijn lid van de vereniging en ontwikkelen als CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) het project. De leden dragen bij aan de ontwikkelkosten als voorschot op de koopsom van de eigen woning. Oplevering naar verwachting eind 2023. 

Voor meer informatie: info@cohousing-arnhem.nl

Posted in nieuws |