Brandveiligheidscontrole en COVID-19

–BERICHT VOOR ONZE HUURDERS–

De WBVG-panden/complexen met kamerbewijze bewoning zijn gewend om periodiek een bezoekje van de brandweer (of gemeente) te krijgen, om even te kijken hoe het staat met het brandveilig gebruik. In verband met COVID-19 en de huidige maatregelenpakket zullen er dit jaar door een aantal veiligheidsregio’s géén brandveiligheidscontroles worden uitgevoerd.

Ook wij proberen de panden alleen te bezoeken wanneer écht nodig. Vandaar dat we dit jaar een beroep doen op jullie eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot het nalopen van alle brandveiligheidsinstallaties, brandveiligheidsvoorzieningen en het brandveilig gebruik van de locatie. Hiervoor is een checklist opgesteld, deze vind je hier: checklist brandveilig gebruik.

Deze checklist kun je hanteren als hulpmiddel tijdens deze controle. Indien je een vraag met “niet akkoord” beantwoordt zal dit resulteren in een actiepunt. De meeste actiepunten zijn zaken die het pand zelf op moet pakken, sommige punten echter zijn onze verantwoordelijkheid. We willen jullie vragen om de lijst retour te sturen als er een of meerdere actiepunten voor de WBVG naar voren zijn gekomen. Actiepunten voor de WBVG herken je in het opmerkingenveld. De lijst kun je terugsturen via de mail naar: petrik@wbvg.nl.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Posted in nieuws |