Collectief wonen

Wonen in een woongemeenschap is HOT!

Nieuwe manieren van wonen staan steeds meer in de belangstelling. Of het nu om tiny houses gaat, om Knarrenhofjes of om Thuishuizen, steeds vaker denken mensen na over hoe zij hun leven willen inrichten waarbij hun woning slechts een onderdeel is van een groter geheel. Wonen in een sociaal netwerk met gemeenschappelijke activiteiten en bijbehorende verantwoordelijkheden.

Nederland is daar niet op ingericht. We hebben het wonen volledig ge√Įndividualiseerd;¬†Waar voorheen op organische wijze dorpsgemeenschappen ontstonden, leven we nu ieder¬†in onze eigen woning op een eilandje. Met het gevaar van vereenzaming en asociaal gedrag als gevolg.

Daarom is het logisch dat steeds meer mensen zich afvragen: “hoe kan ik mijn leven z√≥ inrichten dat ik comfortabel √©n betaalbaar kan wonen, niet bang hoef te zijn om te vereenzamen en ook nog iets voor de wereld om me heen kan betekenen?”

Al veel mensen hebben de oplossing gevonden in de collectieve woonvorm! Samen zorgen voor jezelf. Of voor elkaar, zo je wilt.

Het is enorm inspirerend om te zien hoe anderen hun manier van collectief wonen hebben ontdekt. Op deze site vind je tal van voorbeelden bij de WBVG.

Of neem eerst de tijd en laat je eens inspireren door deze filmpjes!

terug naar de FAQ