Arnhem in Transitie

Bewoners van Arnhem bereiden zich voor op klimaatverandering, daar gaan we mee aan de slag, van onderop. Arnhem in transitie.

De klimaatveranderingen kunnen een grote impact hebben op het persoonlijke leven van mensen. Denk aan de extreem hete, droge zomers met bosbranden, de extreme regenbuien en de overstromingen in Limburg. Zie het als de aankondiging op wat komen gaat in de nabije toekomst als de gemiddelde temperatuur verder stijgt. Gemeenten en provincie maken plannen en stellen geld beschikbaar voor een grondige verduurzaming maar wat kunnen wij als bewoners doen? Best veel blijkt, als je de weg weet en als we samenwerken. Dat voorbereiden op die weersextremen heet Klimaatadaptatie en daar gaan we mee aan de slag, van onderop.

De Stadskeuken Arnhem, Extinction Rebellion en bibliotheek Rozet nodigen daarom iedere maand 2 bevlogen mensen uit in Rozet die ons inspireren en organiseren we in de Stadskeuken laagdrempelige workshops. Iedereen is welkom om zich voor te bereiden op een aangenamer samenleven. De activiteiten richten zich op positiviteit, dus geen doemscenario’s, geen politieke kleurtjes, geen oordelen maar hoe werken we samen en maken we onze woonomgeving en gemeenschap aangenamer, inclusiever, gezonder en klimaatbestendiger.

Vrijdagavond 15 oktober om 19:30 starten de lezingen in de Rozet, Kortestraat 16 Arnhem

met het thema van deze maand ‘wonen en infrastructuur’.

Reserveren kan via Arnhem in Transitie (rozet.nl) , kosten € 5,00

Bernard Smits bestuurder van de kleine woningbouwvereniging WBVG helpt en faciliteert al tientallen jaren groepen mensen bij de vorming van een bewonerscollectief tot gemeenschappen met betaalbare sociale huurwoningen en werkruimtes. Er is zoveel meer mogelijk buiten de wachtlijsten en het standaard aanbod van de grote verhuurders om als mensen samenwerken.

Ronald Bos is adviseur is adviseur omgevingskwaliteit en klimaatadaptatie van de gemeente Arnhem, hij adviseert en ondersteunt burgers, wijken en bedrijven proactief met kennis en subsidie.

Zaterdag- en zondagmiddag 16 en 17 oktober tussen 14:00-17:00 uur zijn in de Stadskeuken workshops,

u hoeft niet te reserveren en de toegang is gratis

Vrijwilligers van Extinction Rebellion en de Stadskeuken gaan met iedereen de verbinding aan rondom het thema wonen en infrastructuur door het creëren van een ‘community asset map’. Deze kaart fungeert als een geweldig hulpmiddel om de juiste mensen aan elkaar en bestaande initiatieven te koppelen. Daarnaast is er ruimte voor dialoog en (hulp)vragen bij het maken van transitie-plannetjes in je eigen omgeving.

Noteer alvast de data voor de volgende lezingen en workshops:

In 2021: 19-21 nov, 10-12 dec

In 2022: 14-16 jan, 11-13 feb, 11-13 maart, 8-10 april

Posted in nieuws |